top of page
foto 1 parijs.jpg

Over mij

Fotografie : Gaby Jongenelen

Brand it like Paris:: Anouk Kral

Ik ben Lisa Bastiaansen (52), 31 jaar samen met Albert en moeder van 2 schitterende kinderen van 18 en 19.

Het zat er al vroeg in dat ik mijn blikveld wilde verruimen. Als kind wist ik dat de wereld groter was en besloot op het schoolplein om alles uit mijn leven te halen. Omdat het kon. 

Ik merkte al gauw dat ik hierin anders was dan de meeste leeftijdgenoten.

 

Dat mensen zo verschillend van elkaar kunnen zijn fascineerde me.  

 

Later, als (eind)redacteur bij TV programma's zoals All You Need Is Love leerde ik meer over de diepere beweegredenen van mensen. Over onbewuste motivaties van zowel kandidaten als van de kijker en de makers.

Toen we een gezin werden zijn we vertrokken naar het buitenland. Door dit leven, met mensen uit andere culturen, werd ik ervan bewust dat normen en waarden relatief zijn. Hier besefte ik dat er niet één waarheid bestaat. Omdat ieder zijn eigen waarde geeft aan een ervaring. Vanuit een eigen perceptie.

 

Ook het fysiek functioneren van de mens interesseerde me. Ik werd sportmasseur en had een goed lopende praktijk.

De invloed die je met een fysieke behandeling op het lichaam kan hebben is mooi, maar het voldeed mij niet dat ik slechts tijdelijke hulp bood.

Hoe tevreden mijn klanten daarmee ook waren.

Ook uit eigen ervaring wist ik dat een goede massage of chiropractie je staande kan houden. 

Ik heb in het verleden 15 jaar lang helse pijn gehad aan verschoven nekwervels. Soms was ik bang dat ik verlamd zou raken als deze wervels verder zouden verschuiven.

Als sportmasseur wilde ik de rest van mijn leven echter niet mijn tijd en energie besteden aan mijn klanten alleen 'op te lappen'.  

Om echte resultaten te behalen zocht ik naar meer expertise.

Ik stuitte in eerste instantie op een aanzienlijke hoeveelheid aan nieuwe wetenschap omtrent het fenomeen langdurige pijn. Gevolgd door nieuw onderzoek naar andere chronische klachten die we als 'normaal' en als 'pech' beschouwen.

Ook las ik over de stuurbaarheid van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Ik leerde over de functie van het brein, dat als taak heeft het lichaam te laten overleven. Over epi-genetica dat aantoont dat een gen slechts acteert op signalen in haar omgeving. Dat een cel zich anders gedraagt onder invloed van stresshormonen. En dat we zelf de deur open zetten voor ziekte zonder dat we het in de gaten hebben.

Dat fascineerde me. Enerzijds dat er zoveel gepubliceerde wetenschap is omtrent de bestuurbaarheid van ons fysiek functioneren. Anderzijds de onbekendheid en de weerstand.

Terwijl patiënten met een behandeling vanuit deze nieuwe visie een grote kans hebben om beter te worden en te herstellen.

Door deze kennis raakte ik uiteindelijk volledig van mijn pijn af. Na 15 jaar was ik binnen 5 weken volledig en definitief pijnvrij, eenvoudig door een nieuwe visie op pijn. 

Ik studeerde, nam trainingen en kreeg een methode in handen waarmee je de fysiologie, die vanuit het brein aangestuurd wordt, relatief eenvoudig kan beïnvloeden. En startte met het begeleiden van klanten.

 

Met verbluffende resultaten.

Het besluit om te stoppen met eindeloos dezelfde klachten te behandelen als sportmasseur was niet moeilijk. Ik wilde niet langer pleisters plakken.

Er bestaat niets beters wanneer mensen, die als patient binnenkomen, al snel de eerste tekenen van herstel ervaren. 

Is het mijn missie om meer bekendheid voor mijn programma te krijgen zodat de zorgkosten omlaag kunnen? Misschien stiekem wel. Maar ik ben ook realistisch.

Ik laat het over aan mensen die dit voor zichzelf willen onderzoeken. Hij of zij is meer dan welkom. 

Beter worden is wetenschap

Ik zal altijd blijven studeren en mezelf specialiseren, omdat ik hoge eisen stel aan mijn eigen leven en de beste resultaten wil bereiken bij de mensen die in begeleid.

Ik ervaar dagelijks in mijn praktijk dat het 'onmogelijke' mogelijk is. Met vrij eenvoudige middelen.

Verder over mij? Ik hou erg van feest, dansen in een ruimte, rijkelijk gevuld met goede muziek. Van goede rode wijn en idem hakken. Ik ben zakelijk, liefdevol, kan een humoristisch stootje hebben en altijd de blik op resultaat.

 

Hoewel 'het werk' dat mijn klant te doen heeft een individueel proces is, ben ik volledig beschikbaar om dit proces samen te doorlopen.  

Ik neem discretie zeer serieus.

OPLEIDINGEN

 

EFT, Emotional Freedom Techniques

Voor het oplossen van oa. trauma's, fysieke klachten en belemmerende denkpatronen

2019-1221 

EFT Praktijk ACTROM, Amsterdam

Gary Graig Official EFT gecertificeerd

Trainer: Gabrielle Rutten (voormalig arts)

Public International Speaker

2020

SPEAKup London
Trainer: Josh Dykes en Neal Cooper

NLP Practitioner

2019

Trainer: Eric Sijbesma

NLP Academie, Utrecht

Definitieve gedragsverandering

2019

The Lab of Life

Trainer: Marion Soons, te Wijk bij Duurstede

Triggerpoint Reset Methode

2018

Trainer: Tim van Orsouw, te Soest

Opleiding tot behandelaar in het definitief elimineren van chronische pijnklachten

https://triggerpoint-therapie.nl/behandelaars/

Sportzorgmasseur en Blessurepreventie,

ACE gediplomeerd

2017

Verdiepende opleiding aansluitend op de opleiding tot Sportmasseur, met modules als pathologie, klinisch redeneren en mobilisatie. Met deze opleiding kwam ik in aanmerking voor een SCAS registratie, die zorgt voor een vergoeding bij verzekeraars.

Medical Taping basis + sport

2017

Medical Tape is bekend van de gekleurde tape waar veel (olympische) sporters graag gebruik van maken. Het kan gebruikt worden om een spier te helpen ontspannen, een spier te stimuleren, voor drainage van vocht of voor hulp segmentaal (hooikoorst, COPD, bekkeninstabiliteit, fybromyalgie, menstruatieklachten en meer) Het neemt de oorzaak van de klacht niet weg.

Sportmassage, NGS Gediplomeerd 

2016-2017

Een massage helpt tegen pijn omdat de gestimuleerde doorbloeding tijdelijk zorgt voor opheffen van het zuurstoftekort, en dus van pijn. Het neemt de oorzaak van de spierspanning en pijn niet weg.

Massagepraktijk Westland aan Zee

Woonachtig in diverse landen binnen Europa en Azië

2003-2011

(Eind)redactie TV programma's Endemol

1995-2003

HBO Audiovisuele Producties Sittard

1991 - 1995

bottom of page