top of page

Oorzaak van aanhoudende en terugkerende klachten;

Je hebt succes. Hebt een talent voor iets specifieks. Je bent goed in wat je doet en hebt fijne mensen om je heen verzameld. Je bezit wat je wil bezitten (op dat ene ding nog na) maar over het algemeen... mag je beslist niet klagen.

 

Naast deze succesvolle versie ben je ook nog Een Mens.

 

Een fysiologische en biologisch systeem. Aangestuurd door neurologie in je brein. Dit neurologisch netwerk heeft als functie om jou in leven te houden. 

 

Het lichaam voert continue opdrachten uit die door het emotionele brein worden gegeven. Afhankelijk van de boodschap, reageert je bloeddruk, zenuwstelsel, hormoonstelsel, verteringsstelsel, kwaliteit van de productie van proteïnen, en het ingewikkelde systeem dat immuunsysteem heet.

Het is niet voor niets dat dit limbisch, het emotionele deel van je brein je autonome fysiologie aanstuurt. Dit is het centrum waar conclusies aan ervaringen zijn verbonden, zodat je bij een soortgelijke nieuwe ervaring precies hetzelfde reageert. Het brein moet immers snel kunnen reageren op iets dat jij gevaarlijk vind. Lees: wat jij niet leuk vindt.

Zo sta je continue onder invloed van wat jou (onbewust) bezighoudt. Ook zónder dat je dat weet.

Het lichaam heeft een herstelsysteem dat in balans anders functioneert dan bij (onbewuste) spanning. Hoe onbeduidend de spanning ook lijkt. Hoe lang geleden de connectie in het brein dan ook werd gemaakt.

Ook logische spanning die maar voortduurt, inherent aan je functie of vanwege een partner of een ouder die zorg nodig heeft, heeft een invloed op elk systeem in je lichaam. Hoe graag je het ook allemaal doet.

Het goede nieuws is, dat hoewel 95% van alle processen automatisch plaatsvindt we in staat blijken om deze processen te kunnen beïnvloeden.  

We hebben zelfs zeer veel invloed op de expressie van onze genen. 

(The biology of believe' - Bruce Lipton en 'Het emotionele DNA' - Pierre Capel)

 

 

Het wegnemen van bewuste en onbewuste patronen, veelal de oorzaak van klachten en ziekten, kan zelfs vrij gemakkelijk zijn. Waardoor we een stuk minder kwetsbaar zijn.

Ik vind het fijn om vanuit wetenschap de invloed van het brein nader te bekijken. Ik kan je helpen om datgene op te sporen èn weg te nemen dat het 'disfunctioneren' veroorzaakt. En je lichaam weer in herstelstand komt.

 

Je krijgt zelf de controle over wat nu vrijwel onmogelijk lijkt.

Wil je gaan ontdekken? Druk op deze knop. Dan begeleid ik je stap voor stap persoonlijk

 

 

Je houdt het brein niet voor de gek. Ook een onbewust of ver weg en onderdrukt signaal kan het sein 'er is iets niet oké' geven. Waar het lijf naar móet luisteren.

Als er iets niet oke is dan zal het lichaam niet bezig zijn met herstel. Het zal niet bezig zijn met het opnemen van voedingsstoffen. Herstellen doet het lichaam pas als "het gevaar" geweken is.

 

Lissa Rankin MD (arts, auteur 'Mind over Medicine') onderzocht de kracht van het brein op de fysiologie en stelde dat een groene sap niet op kan tegen (onbewuste) stress.

 

In tijden van gevaar, ook als je stress aan de kant schuift omdat je door wil, kan de behoefte groeien aan verzamelen van energie. Om in actie te kunnen komen als het zover is. Calorierijke voeding als vet, suiker en koolhydraten doen het goed. 

Of, je vermagert omdat de spanning veel energie van je vraagt. Of omdat je schildklier overuren draait vanwege de opdrachten die het fysiologisch krijgt.

Epi genetica toont aan dat elk gen, dus elke cel in je lichaam acteert alleen op de al dan niet bewuste signalen.

Dit zijn nieuwe inzichten die het onderzoeken bij jezelf waard zijn. ​

Om te voorkomen dat je blijft dokteren als dat misschien niet nodig is.

We zijn goed om dingen weg te drukken. Omdat we dóór willen. 

Daar is absoluut niets mis mee. De lat mag en kan altijd hoger.

Het gaat om onbewuste signalen die voor fysieke onrust zorgen.

Als je die wegneemt, verandert je fysiologie.

​​

 

Als je het lichaam en het besturingscentrum, het brein, als één geheel ziet worden in licht, volgens artsen als Gabor Maté MD (Arts, auteur  'When the body says no') astma, allergieën, ontstekingen, auto-immuunziektes, darmproblemen andere aandoeningen en vele ziektes beter verklaarbaar. En hierdoor minder beangstigend, omdat de juiste benadering de kans vergroot om de fysieke disbalans te voorkomen en te verhelpen.​

​Misschien is het niet altijd stuurbaar, maar dit zegt niets over de oorzaak.

Het is een volledig andere kijk op het functioneren van ons lichaam. De resultaten zijn echter dusdanig dat men op deze visie meer mag gaan vertrouwen.

 

Ook in mijn eigen praktijk zie ik de waarde van kijken naar de oorzaak. Waarom het lichaam doet wat het doet. Ik zie dat aandoeningen en zelfs ziektes verdwijnen. Ook als er geegd werd dat zij niet meer geholpen konden worden of van mening waren dat zij altijd rekening mee moesten houden.

Zonder dat ik mijn klanten aanraak of medicijnen geef.

Wil je onderzoeken hoe je je fysiologie weer in herstelstand krijgt, druk op deze onderstaande knop. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op, zodat we kunnen overleggen of dit waardevolle programma ook jou kan helpen klachtenvrij te zijn:

Rokerige drank

Leven is volop genieten

bottom of page