top of page

My story

Het moment waarop ik mijn eigen pijn na 15 jaar kwijtraakte kan ik zeer goed herinneren. Ik heb verschoven nekwervels en ik volgde in die tijd een pijnvrij-traject van mijn trainer. Er overkwam me een vrijheid in mijn nek en bleef stil zitten. Ik durfde mijn hoofd niet te draaien. Ik durfde niet te geloven dat de pijn echt was verdwenen en was bang dat het van korte duur zou zijn. Echter, mijn nek had nog nooit zo soepel gevoeld. Sindsdien heb ik een soepele nek. En zijn andere klachten mee verdwenen. Nooit had ik gedacht dat ik deze pijn al die tijd zelf in stand hield.

Dat pijn van het een op andere moment kan verdwijnen vindt plaats als je het juiste oplost.

Sinds ik anderen met hernia, slijtage en vele andere klachten begeleid ga ik dit wegvallen van pijn steeds vanzelfsprekender vinden. Ik zie dat mijn klanten regelmatig tijd nodig hebben om te verwerken dat hen dit bespaard had kunnen blijven. Er is vaak ook boosheid naar artsen en therapeuten die andere prognoses gaven. Het roept de vraag op waarom een arts niet zegt dat hij het niet kan oplossen vanuit zijn kennis. Het betekent namelijk niet dat het niet op te lossen is.

Het is een moeilijk te doorbreken Wanneer een client pijnvrij is geraakt door mijn programma,  na jaren patient te zijn geweest, en hij een ander voorzichtig probeert te wijzen op de mogelijkheid tot definitief herstel dan blijkt de ander hier vaak niet voor open te staan.  Terwijl het levende bewijs voor hem staat.

Het geloof in 'kan niet' is te sterk.

Mission

Mijn missie is een boek op het bureau van de huisarts over de bruikbare macht van het brein op onze gezondheid.

Zodat de patient een waardige keuze heeft;

hulp bij behandeling van symptomen, waar niets mis mee is. En/of de oorzaak van de disbalans wegnemen, zodat het lichaam zelf gaat herstellen.

Zonder in een alternatief circuit te moeten stappen.

Toen ik de hoeveelheid aan gepubliceerde wetenschap ontdekte over de directe invloed van het brein op de fysiologie was ik verbaasd over de onbekendheid hiervan.

 Gedachten bepalen zelfs de gen expressie. 

Ik denk dat het tijd is om deze wetenschap bij de patient te brengen. Waardoor hij in de meeste gevallen kan stoppen met het in stand houden van (opeenvolgende) klachten.

 

Verder onderzoek leerde mij over de eenvoud van het doorbreken van verstorende patronen.

Ook hierin zijn technieken die nog vrij onbekend zijn. 

NB;

Het verkrijgen van inzichten in belemmerende gedragspatronen door bijvoorbeeld cognitieve therapie kunnen helpen. Deze lossen de oorzaak echter niet op. 
 

Vision

Gaandeweg ben ik gaan inzien dat het doel van de medische zorg is om symptomen te bestuderen en deze te behandelen. 


De fascinatie over het van buitenaf kunnen herstellen van symptomen

kreeg in de jaren 30 de overhand, omdat het zelfherstellend systeem van het lichaam destijds niet meetbaar was.

Voortschrijdend inzicht door nieuwe wetenschap leert ons dat het brein continue communiceert met elke cel in ons lichaam. Deze processen vinden voor 95% onbewust plaats.

Ongemerkt is het paradigma ontstaan dat ons lichaam onbetrouwbaar is en zomaar ziek kan worden.

We worden met deze visie, vanuit een medische wetenschap, opgevoed. Een wetenschap waarbij het brein wordt uitgesloten.

En toch accepteren we dat er vanuit deze beperkte visie een ziekte of aandoening onherstelbaar en zelfs ongeneeslijk wordt geacht.

We geloven er zo sterk in dat het een waarheid is geworden. 

Ik pleit ervoor dat wanneer een arts vanuit zijn visie iets niet kan oplossen dat hij de patient een kans geeft om het lichaam te laten herstellen onder begeleiding van iemand die kijkt naar de reden waarom het lichaam het symptoom vertoont.

 

Als bekend zou zijn hoe patronen te doorbreken zijn, zou de maatschappij onnodige gezondheidsproblemen, hoge zorgkosten en een personeelstekort bespaard kunnen blijven.

 

Ik ben dankbaar voor de kennis en kunde van de farmacie en medische wetenschap. Ik zou niet zonder willen.

 

De patient heeft echter het recht te weten dat er een keuze is. Zonder in een alternatief circuit terecht te hoeven komen.

bottom of page